PRAVILA O PRIVATNOSTI ZA KORISNIKE  

Ažurirano: 26.04.2020

 

WarnerMedia („mi”, „nas”, „naš”) vodeća je medijska i zabavna grupacija društava. U ovim se Pravilima o privatnosti za korisnike objašnjava koje osobne podatke društva grupacije WarnerMedia prikupljaju, upotrebljavaju, dijele i na druge načine obrađuju o fizičkim osobama („vi”) koje stupaju u interakciju s našim ponudama („podaci”). Ova se Pravila o privatnosti za korisnike ne primjenjuju na digitalne usluge koje su online usluge namijenjene djeci. 

 

Grupaciju WarnerMedia čini niz različitih pravnih osoba i poslovnih jedinica. U ovim Pravilima o privatnosti za korisnike „voditelj obrade” vaših podataka jest društvo koje odlučuje o svrhama obrade i načinu obrade vaših podataka. Koje društvo grupacije WarnerMedia je voditelj obrade u vezi s obradom vaših podataka ovisit će o ponudi kojom se služite; često će to biti društvo grupacije WarnerMedia odgovorno za pružanje te ponude, što će se navesti u uvjetima i odredbama.

 

U nekim okolnostima više od jednog voditelja obrade može biti odgovorno za obradu vaših podataka, na primjer kada se podaci dijele s drugim društvima grupacije WarnerMedia u svrhu navedenu u ovim Pravilima o privatnosti za korisnike. Više pojedinosti potražite u Popisu voditelja obrade. Ako i dalje imate pitanja o relevantnom voditelju obrade, obratite nam se na jedan od sljedećih načina.

 

Prema zakonima nekih država izvan Europskog gospodarskog prostora možda ćemo trebati vašu privolu za obradu vaših podataka kako je navedeno u ovim Pravilima o privatnosti za korisnike. Davanjem svojih podataka ili drugom vrstom interakcije s našom ponudom pristajete na našu upotrebu podataka u skladu s ovim Pravilima o privatnosti korisnika osim ako nas bilo kojim svojim postupkom naznačite suprotno poput npr. odjavljivanja ili neprijavljivanja kada je to potrebno. 

SADRŽAJ

OPSEG OVIH PRAVILA O PRIVATNOSTI ZA KORISNIKE

Pažljivo pročitajte ova pravila. U njima se objašnjavaju vrste podataka koje prikupljamo o vama, u koje ih svrhe prikupljamo i na koje načine, (kada je to primjenjivo) zakonska osnova takvog prikupljanja, te podaci o zadržavanju podataka, vašim pravima i kako nam se obratiti. Pravilima o privatnosti za korisnike pokrivaju se online i offline aktivnosti obrade podataka, uključujući podatke koje prikupimo putem naših različitih ponuda, kao što su ponude navedene u nastavku: 

Digitalne usluge:

 • web-lokacije društva WarnerMedia, uključujući aktivnosti koje se provode putem tih web-lokacija, kao što su ankete, istraživanja, testiranja fokus grupa, promocije, natjecanja i nagradna izvlačenja, kupovine putem naših usluga, pozivi na radnje za korisnički izrađeni sadržaj i pretplata na biltene;
 • mobilne aplikacije, uključujući aktivnosti koje se provode putem naših aplikacija, kao što su one navedene na našim web-lokacijama;
 • pretplatne usluge ili druge usluge streaminga koje nudi WarnerMedia korisnicima i usluge pri kojima primate naš audiovizualni sadržaj putem naših web-lokacija, mobilnih aplikacija, i/ili putem usluge koju pruža treća strana, kao što su pružatelji internetskih usluga, televizijska platforma za plaćanje ili mobilni operateri;
 • konzolne igre;
 • naše stranice/kanali/računi obožavatelja na društvenim mrežama trećih strana (npr. službene stranice na Facebooku, Instagramu, Twitteru).

Offline usluge:

 

 • obilasci studija;
 • atrakcije i izložbe (npr. tematski parkovi, marketinške aktivnosti na konvencijama i ostalim javnim mjestima, osobna iskustva u virtualnoj stvarnosti) kojima upravlja društvo WarnerMedia; i 
 • događaji kojima pristupite kao korisnik ili gost (za razliku od poslovnog odnosa) kao što su filmske premijere, događaji za marketing i influencere, testiranja fokus grupa ili korisnika i privatni događaji koji se održavaju na našim lokacijama ili studijima koje unajmimo.

Uzmite u obzir da možemo kombinirati podatke koje prikupimo putem jednog izvora (npr. web-lokacija grupacije WarnerMedia) s podacima koje prikupimo putem drugog izvora (npr. mobilna aplikacija), uključujući podatke koje možda prikupe druga društva grupacije WarnerMedia ili treća strana (što je detaljnije opisano u nastavku). Molimo da isto tako uzmete u obzir da za naše offline usluge može biti potrebna interakcija s našim digitalnim uslugama i obrnuto, na primjer, kada rezervirate obilazak studija ili sudjelovanje u marketinškom događaju putem WarnerMedia web-lokacije. Određenim ponudama grupacije WarnerMedia (na primjer neki tematski parkovi, online trgovine i kupovine unutar aplikacija s markom WarnerMedia) ne upravlja WarnerMedia, već treće osobe nositelji licence ili trgovina aplikacijama; obrada vaših osobnih podataka od strane takvih trećih osoba nositelja licenca ili trgovina aplikacijama ne uređuju se ovim Pravilima o privatnosti za korisnike, zato pažljivo provjerite odnose li se relevantni uvjeti i odredbe na društvo grupacije WarnerMedia. 

PODACI KOJE PRIKUPLJAMO

Prikupljamo, upotrebljavamo, dijelimo i na druge načine obrađujemo sljedeće kategorije podataka:

 

1) Podaci koje prikupljamo od vas:

 • Podaci o registraciji, računu i prijavi, uključujući podatke o vama kada se registrirate ili prijavite za neku od naših usluga (npr. ime, korisničko ime, lozinka, e-adresa, kontaktne pojedinosti, datum rođenja, dob, interes za naš sadržaj itd.) 
 • Podaci o vašoj kupovini ponude, uključujući relevatne podatke o plaćanju (npr. podaci o kreditnoj kartici) Možemo obrađivati i podatke o razdobljima probne upotrebe, korištenjima nagrada ili promocija, razdobljima bez aktivne pretplate, povijesti plaćanja i propuštenim plaćanjima.
 • Podaci o vašoj upotrebi ponude ili sudjelovanju u njoj, uključujući podatke o tome jeste li otvorili e-poruku koju vam pošaljemo, kako koristite digitalnu uslugu (uključujući račune kojima se koristite), sadržaj koji prikažete ili objavite, oglase na koje reagirate, igre koje igrate i razine koje dosegnete, preferencije i interese za različite značajke, programe, usluge i sadržaj dostupne na digitalnoj usluzi. To može uključivati i demografske podatke, na osobnoj razini i razini kućanstva.
 • Podatke koje predate prilikom sudjelovanja u anketama korisnika, istraživanjima ili testiranjima fokus grupa, uključujući online ili pisane odgovore i, kada je to primjenjivo, snimke zvučnih ili videointervjua.
 • Sudjelovanja u promocijama, natjecanjima, nagradnim izvlačenjima ili pozivima na radnju, uključujući slike, videozapise i tekst.
 • Pristup kameri, uključujući kada za određene digitalne usluge zatražimo dopuštenje za pristup kameri uređaja. Ako nam date dopuštenje, moći ćete snimati fotografije ili videozapise unutar doživljaja aplikacije i poslati ih nama ili pristupiti određenim značajkama proširene stvarnosti („AR”). Neke značajke možda ovise o sustavima kamere za praćenje kretanja vaših očiju i drugih elemenata lica ili vašeg neposrednog okruženja kako bi se primijenili AR efekti.
 • Osjetljivi podaci, uključujući situacije kada odlučite podijeliti podatke kao dio naše ponude, ili kada prenesete podatke tijekom ankete ili sesije pružanja povratnih informacija, uključujući, kada je to dopušteno mjerodavnim propisima, podatke o svom fizičkom ili mentalnom zdravlju, rasi ili etničkom porijeklu, vjerskim ili filozofskim uvjerenjima, spolnom životu ili orijentaciji ili političkim stavovima. U određenim ponudama koje uključuju značajke dinamične zabave, uz vašu privolu i u skladu s mjerodavnim propisima možemo prikupljati podatke putem skeniranja lica, praćenja očiju ili kožnih reakcija, a što se može smatrati biometrijskim podacima.
 • Podaci o vašoj upotrebi društvenih mreža, uključujući vaše interakcije s našim stranicama/kanalima/ računima obožavatelja na zajednicama, forumima i web-lokacijama društvenih mreža treće strane, uslugama, dodacima i aplikacijama („web-lokacije društvenih mreža”). To može uključivati objave, oznake da vam se nešto svidjelo i ostali korisnički izrađeni sadržaj koji date, kao i osobne pojedinosti poput imena, korisničkog ID-ja, profilne fotografije, rođendana, i kada nam to dopustite, popisa prijatelja i osoba koje pratite. Za podatke o načinu prilagodbe postavki privatnosti na web-lokacijama društvenih mreža i načinu obrade osobnih podataka i sadržaja na web-lokacijama društvenih mreža pogledajte njihove smjernice za privatnost, pravila o privatnosti i uvjete korištenja.
 • Podaci koje podijelite na WarnerMedia javnim forumima i forumima zajednice, uključujući dijeljenje fotografija, pisane komunikacije, videozapisa ili komentara tijekom sudjelovanja na online forumima. Ovisno o vašim postavkama privatnosti takvi podaci ili sadržaj i vaše korisničko ime mogu postati javni na internetu ili u korisničkoj zajednici. Ne možemo spriječiti daljnju upotrebu takvih podataka nakon što ih podijelite na javno dostupnom forumu ili forumu zajednice. Više podataka o načinu rukovanja s vašim podacima potražite u pravilima o privatnosti određenih foruma. 
 • Podaci o lokaciji, uključujući kada se oni izvode iz podataka uređaja (kao što su IP adresa ili šifra države), interakcije vašeg uređaja s našim digitalnim uslugama, ili uz vašu privolu, podaci o preciznoj lokaciji vašeg uređaja (npr. geolokacija putem mobilnih uređaja).
 • Podaci o događajima, uključujući slike i isječke, snimljene u kabinama ili na druge načine, a koje snimimo mi ili treća strana u naše ime, i ostali podaci povezani s organizacijom i upravljanjem događaja, kao što su alergije na hranu i drugi pojedinačni zahtjevi. 
 • Tehnički podaci / podaci o upotrebi s vašeg uređaja, uključujući vrstu uređaja, preglednik, jedinstveni identifikator uređaja, operativni sustav, pružatelja internetskih usluga, identifikator mobilnog uređaja i/ili identifikator mobilnog oglašavanja, identifikator povezanog uređaja (uključujući povezanu televiziju), IP adresu, mrežne atribute, televiziju i atribute i postavke aplikacija, te atribute i postavke drugih uređaja ili preglednika. 
 • Podaci o korisničkim upitima, uključujući kada nam se obratite putem neke korisničke podrške, adrese e-pošte, sustava za chat s korisničkom podrškom, obrasca ili sustava za izdavanje brojeva, web-lokacija društvenih mreža i pozivnih centara za korisnike, u kojima se pozivi mogu snimati. 

 

2) Podaci koje možemo prikupljati o vama iz drugih izvora, uključujući prijatelje:

 

Podaci iz drugih izvora. Povremeno kombiniramo podatke s ostalim online podacima koje primimo, uključujući podatke o upotrebi o vašim interakcijama s drugim web-lokacijama i s online oglasima i medijima. Također dopunjujemo ili kombiniramo podatke s podacima iz različitih drugih izvora ili vanjskih zapisa, uključujući treće osobe pružatelje podataka koje nam pružaju podatke kao što su demografski podaci, povijest transakcija i plaćanja, podaci o sadržaju i oglasima na koje reagirate. Možemo i primiti podatke o vama od vaših prijatelja koji vas pozovu na interakciju s našim digitalnim uslugama. Podatke možemo dobiti i od trećih strana s kojima imate ugovor o pretplati koji uključuje pristup našim sadržajima ili uslugama.

 

Podaci od prijatelja. U određenim situacijama možemo omogućiti prijateljima koji se služe našim ponudama da predaju podatke o vama. Na primjer, netko može poslati podatke našim web-lokacijama i pozvati vas da sudjelujete u ponudi, slati vam preporuke ili podijeliti sadržaj putem naše aplikacije, ili više igrača može dijeliti istu sesiju igranja. Obradom tih zahtjeva možemo primiti vaše podatke, uključujući ime, kontaktne podatke ili podatke o vašim interesima za naše ponude i njihovu upotrebu. 

NAČIN UPOTREBE PODATAKA

Podatke možemo upotrijebiti u svrhe opisane u ovim Pravilima o privatnosti za korisnike ili kako je drugačije navedeno za vrijeme prikupljanja podataka. U nastavku objašnjavamo naše različite svrhe, sve aktivnosti obrade za koje mislimo da je potrebno detaljnije objasniti i kada je to potrebno, „zakonsku osnovu” na koju se oslanjamo pri obradi vaših podataka. 

 

Uzmite u obzir da iako se podaci mogu obraditi za više od jedne svrhe (npr. podaci koje dobijemo tijekom pružanja ponude mogu se upotrijebiti za poboljšavanje i razvoj naše ponude i/ili za marketing i personalizirano oglašavanje), neće sve svrhe ili aktivnosti obrade iz nastavka biti nužno primjenjive u svakom slučaju. Naša specifična upotreba vaših podataka ovisit će o ponudi kojom se služite i načinu vaše interakcije s nama, uključujući dopuštenja koja nam date (npr. pristajete li ili ne na određene upotrebe, poput izravnog marketinga) i druge kontrole koje iskoristite u vezi naše obrade vaših podataka (npr. odlučite li se povući iz prikupljanja podataka, kada se to ponudi). Vaše mogućnosti kontrole nekih od svrha u koje se vaši podaci obrađuju opisane su u odjeljcima ZAHTJEVI ZA OSTVARIVANJE PRAVA ISPITANIKA i KOLAČIĆI I DRUGI TEHNIČKI PODACI u nastavku. 

 

Pružanje ponude

 

Vaše podatke možemo upotrijebiti u svrhu uspostavljanja računa, registriranja za ponudu, omogućavanja plaćanja ponude, pružanja ponude, omogućavanja sudjelovanja u promociji, natjecanju, nagradnom izvlačenju ili pozivu na radnju za slanje korisnički izrađenog sadržaja ili održavanje ponuda i rješavanje problema. To može uključivati provođenje primjenjivih uvjeta i odredbi (npr. za naše pretplatne usluge, ograničenja broja uređaja i prikazivanje ispravnog sadržaja na temelju lokacije) i optimizacija dostave usluge na svaki posebni uređaj koji se koristi za pristup i pružanje značajke „nastavka gledanja” na našim pretplatnim uslugama.

 

U državama gdje je za našu obradu podataka potrebna zakonska osnova, oslanjamo se na sljedeće:

 

 • Većina obrade, kao što je pružanje i održavanje ponuda, potrebna je za sklapanje ili provođenje ugovora koji imamo s vama, uključujući omogućavanje novim korisnicima da se prijave ili registriraju kod nas i postojećim korisnicima da se prijave na naše digitalne usluge.
 • Ostale vrste obrade potrebne su zbog naših „legitimnih interesa” (i interesa drugih osoba), što uključuje:
 • vođenje poslovanja, pružanje ponude i pomaganje korisnicima;
 • dojavljivanje važnih obavijesti i novosti korisnicima; 
 • dojavljivanje informacija o transakcijama, kupovinama i ostvarenim nagradama korisnicima;
 • personaliziranje sadržaja i pružanje preporuka za drugi sadržaj;
 • korištenje i/ili provođenje prava koja ostvarimo prema uvjetima i odredbama ponude;
 • ostvarivanje plaćanja za naše ponude.
 • Za ostale vrste obrade možemo se osloniti na vašu privolu (kada je date). 

Poboljšavanje i razvoj naših ponuda

 

Vaše podatke možemo upotrijebiti u svrhe analize, poboljšavanja, personalizacije i procjene naših ponuda i vaše upotrebe tih ponuda, kao i za razvoj novih ponuda. To može uključivati analizu vaših odgovora na korisničke ankete.

 

U državama gdje je za našu obradu podataka potrebna zakonska osnova, oslanjamo se na sljedeće: 

 

 • Neke vrste obrade potrebne su zbog naših „legitimnih interesa” (i interesa drugih osoba), što uključuje:
 • poboljšavanje i razvoj naših ponuda.
 • povećanje učinkovitosti našeg poslovanja.
 • razumijevanje korisničkih trendova i interesa, putem uvida u korisnike, istraživanja tržišta i mjerenja izvedbe sadržaja.
 • sastavljanje statističkih podataka o upotrebi ponuda.
 • Za ostale vrste obrade možemo se osloniti na vašu privolu (kada je date).

Marketing i personalizirano oglašavanje

 

Vaše podatke možemo upotrijebiti u svrhe marketinga i/ili oglašavanja naših ponuda i ponuda naših klijenata i partnera. WarnerMedia služi se AdTech tehnologijama, kao što je licitiranje u stvarnom vremenu za monetizaciju oglasnog prostora u svojim digitalnim uslugama i/ili za izradu profila na temelju podataka o vašim interakcijama s nama, uključujući naše ponude, pružatelje usluga, partnere i njihove web-lokacije, aplikacije i online oglase. To se upotrebljava kako bismo vam omogućili personalizirane oglase i marketing. Također možemo skupljati podatke o korisnicima za izradu grupa ili kategorija korisnika, kao što su „segmenti”, za komunikaciju s vama u vezi naših ponuda i kako bismo vas obavijestili o ponudama naših klijenata i partnera, i na web-lokacijama društvenih mreža. 

 

Iako obrada vaših podataka u tu svrhu može uključivati algoritam koji automatski odabire oglase koji bi vas trebali zanimati, ne donosimo potpuno automatizirane odluke koje mogu imati pravni ili značajan učinak na vas bez vaše eksplicitne privole ili kada je to dopušteno mjerodavnim propisima.

 

Možemo upotrijebiti i korisnički izrađeni sadržaj u svrhe marketinga ili oglašavanja u skladu s relevantnim uvjetima i odredbama ponude.

 

U državama gdje je za našu obradu podataka potrebna zakonska osnova, oslanjamo se na sljedeće: 

 

 • Za upotrebu korisnički izrađenog sadržaja koji ste poslali oslanjamo se na prava koja smo stekli prema uvjetima i odredbama ponude i na ispunjenje našeg ugovora s vama.
 • Ostale vrste obrade u svrhe marketinga i personaliziranog oglašavanja potrebne su zbog naših „legitimnih interesa” (i interesa drugih osoba), što uključuje:
 • razvijanje naših komercijalnih interesa putem marketinga i oglašavanja naših ponuda, uključujući djelovanje u kontekstnom (koje se ne temelji na podacima) oglašavanju, analitici i mjerenju izvedbe oglasa; 
 • širenje baze korisnika razvijanjem odnosa s postojećim korisnicima i razvojem novih korisnika;
 • korištenje korisnički izrađenog sadržaja koji pošaljete (osim ako taj sadržaj nije potreban za provođenje ugovora s vama ili od vas možemo zatražiti privolu); i
 • promoviranje WarnerMedia marke online i offline.
 • U nekim zemljama, i za određene vrste obrade, kao što je oglašavanje na temelju interesa ili kada vam šaljemo izravne marketinške komunikacije e-poštom, tekstnim porukama, SMS-om ili porukama na web-lokacijama društvenih mreža, oslanjamo se na vašu privolu (ako je dobijemo). 

Pružanje korisničke podrške 

 

Vaše podatke možemo upotrijebiti u svrhu pružanja korisničke podrške, uključujući obradu vaših upita i pritužbi (uključujući rješavanje problema), kada nam se obratite telefonom, e-poštom, chatom, obrascima ili sustavima za izdavanje brojeva, pismom, putem web-lokacije ili web-lokacija društvenih mreža.

 

U državama gdje je za našu obradu podataka potrebna zakonska osnova, oslanjamo se na sljedeće: 

 • Neke vrste aktivnosti obrade potrebne su kako bismo izvršili vlastite obveze prema ugovoru o pružanju usluge. 
 • Neke vrste aktivnosti obrade potrebne su kako bismo djelovali u skladu s našim zakonskim obvezama.
 • Neke vrste obrade potrebne su zbog naših legitimnih interesa (ili interesa drugih osoba), što uključuje:
 • odgovaranje na upite i pritužbe korisnika;
 • praćenje napretka i učinkovitosti našeg odgovora; i
 • poboljšavanje korisničke podrške.

Otkrivanje, sprječavanje i istraživanje kriminala i drugih nezakonitih aktivnosti

 

Vaše podatke možemo upotrijebiti u svrhu otkrivanja, sprječavanja ili istraživanja kriminalnih aktivnosti (uključujući prevaru i kršenje autorskih prava), zaštite sigurnosti korisnika i ostvarivanja naših građanskih prava na sudu. Primjerice, kada je to potrebno, možemo podijeliti vaše podatke s tijelima državne vlasti ili ih upotrijebiti za pokretanje pravnog postupka protiv vas kako bismo ostvarili svoja prava.

 

U državama gdje je za našu obradu podataka potrebna zakonska osnova, oslanjamo se na sljedeće: 

 • Neke vrste aktivnosti obrade potrebne su kako bismo djelovali u skladu s našim zakonskim obvezama.
 • Neke vrste obrade potrebne su zbog naših legitimnih interesa (ili interesa drugih osoba), što uključuje:
 • zaštitu poslovnih interesa i prava, privatnosti, sigurnosti i imovinu nas, naših klijenata i korisnika;
 • utvrđivanje, ostvarivanje ili obranu zakonskih potraživanja; 
 • dijeljenje vaših podataka s trećim stranama kako bismo ostvariti pravo na dostupne pravne lijekove ili ograničili štetu koja nam može nastupiti.

Usklađenost s pravnim obvezama 

 

Vaše podatke možemo upotrijebiti u svrhu usklađivanja s našim pravnim obvezama, uključujući pravila računovodstva, odogovaranje na zahtjeve za prava pojedinca i odgovaranje na zahtjeve regulatornih tijela, sudskih tijela, policije i vladinih tijela.

 

U državama gdje je za našu obradu podataka potrebna zakonska osnova, oslanjamo se na sljedeće:

 

 • Te vrste aktivnosti potrebne su kako bismo djelovali u skladu s našim zakonskim obvezama.

DIJELJENJE I OTKRIVANJE PODATAKA

Podatke dijelimo i otkrivamo sljedećim stranama u svrhe navedene u nastavku:

 

Unutar grupacije AT&T i/ili WarnerMedia

 

WarnerMedia dio je grupacije AT&T. WarnerMedia društva i AT&T društva međusobno se podržavaju i komuniciraju za potrebe vođenja svojeg poslovanja. Kao rezultat toga, WarnerMedia društvo i/ili AT&T društvo mogu primiti vaše podatke za obradu u svrhe navedene u ovim Pravilima o privatnosti za korisnike, kada za to postoji pravna osnova i u skladu s dozvolama koje date (npr. želite li primati marketinške komunikacije) i ostalim kontrolama koje iskoristite u vezi s našom obradom vaših podataka (npr. kada se povučete iz određene obrade), a kako je opisano u odjeljcima ZAHTJEVI ZA OSTVARIVANJE PRAVA ISPITANIKA i KOLAČIĆI I DRUGI TEHNIČKI PODACI u nastavku.

 

Izvan grupacije AT&T i/ili WarnerMedia

 

Treće osobe pružatelji usluga. Naši agenti i izvođači radova imaju pristup podacima kako bi mogli izvesti usluge koje izvode za nas, kao što su između ostaloga ispunjavanje, izrada, održavanje, hosting i dostava naših ponuda, provođenje marketinga, pružanje IT usluga i osiguranja, obrada plaćanja, ispunjavanje usluga e-pošte i naručivanja, vođenje promocija, natjecanja i nagradnih izvlačenja, provođenje istraživanja, mjerenja i analitike, izrada uvida i korisnička podrška.

 

Povezane web-lokacije društvenih mreža treće osobe. Neke naše digitalne usluge sadrže poveznice na druge web-lokacije, uključujući web-lokacije društvenih mreža, u svrhe interakcije s korisnicima i marketinga. Prakse web-lokacija društvenih mreža u vezi s podacima mogu se razlikovati od naših praksi. Zato morate pročitati njihova pravila o privatnosti i uvjete prije slanja osobnih podataka. Mi nemamo kontrolu nad osobnim podacima koje pošaljete ili koje prikupe takve treće osobe.

 

Treće osobe partneri. Katkad nudimo digitalne usluge i offline usluge koje sponzoriraju navedene treće osobe ili su te usluge označene i njihovom markom. Na temelju tih odnosa treće osobe prikupljaju ili dolaze do vaših osobnih podataka tijekom te aktivnosti. Ne kontroliramo upotrebu osobnih podataka od strane takvih trećih osoba. Pročitajte njihova pravila o privatnosti i saznajte više o njihovim praksama u vezi s podacima. 

 

AdTech pružatelji usluga. Određene podatke dijelimo s trećim osobama (npr. druga društva, prodavači, istraživačke organizacije, oglašivači, oglasne agencije, oglašivačke mreže i platforme, baze podataka s dobrovoljnim sudjelovanjem, izdavači i neprofitne organizacije) za obradu općenito u raspršenom ili deidentificiranom obliku, kako bi vam pružili oglase na temelju vaših interesa, uključujući kada je to primjenjivo putem licitacija u stvarnom vremenu. U nekim slučajevima možemo podijeliti i segmente ili prilagođene podatke publike s trećim osobama u marketinške svrhe. Za više podataka pogledajte prethodni odjeljak (i) Marketing i personalizirano oglašavanje te odjeljke (ii) Kolačići i drugi tehnički podaci i (iii) Izbori za oglase u nastavku.

 

Ostale treće osobe. U slučaju moguće promjene kontrole poslovanja (ili dijela poslovanja) kao što su prodaja, spajanje, stjecanje ili bilo kakva transakcija ili reorganizacija, možemo podijeliti vaše podatke sa zainteresiranim osobama, što uključujuće dijeljene podataka u sklopu postupka dubinske analize poslovanja od strane naših novih ili mogućih vlasnika poslovanja i njihovih profesionalnih savjetnika. 

 

Tijela državne vlasti, nadležna tijela, i sudovi. Podatke otkrivamo kada je to potrebno za sprječavanje, istragu ili vođenje kaznenog postupka za kriminalne aktivnosti, a i kao za potrebe vezane uz pravne postupke, npr. za potrebe postupanja u skladu sa sudskim nalogom ili pozivom, ili kao odgovor na zahtjev regulatornog tijela, nadležnog tijela ili tijela državne vlasti. 

 

Javni forumi. Ako objavite ili podijelite podatke tijekom interakcije s nekom našom digitalnom uslugom ili putem web-lokacije društvenih mreža, ovisno o prirodi usluge ili vašim postavkama privatnosti takvi podaci mogu postati javni, nakon čega ne možemo spriječiti njihovu daljnju upotrebu ili dijeljenje. Podatke o načinu prilagodbe svojih postavki privatnosti na web-lokacijama društvenih mreža potražite u njihovim smjernicama za privatnost i uvjetima korištenja.

Podatke dijelimo i otkrivamo sljedećim stranama u svrhe navedene u nastavku:

ZADRŽAVANJE PODATAKA

Vaše podatke općenito zadržavamo samo onoliko dugo koliko je potrebno za svrhe opisane u ovim Pravilima o privatnosti za korisnike. To znači da će razdoblje zadržavanja varirati ovisno o vrsti podataka i razlogu zašto smo uopće prikupili podatke. Na primjer, neke podatke povezane s pružanjem ponuda zadržat ćemo godinama kako bismo djelovali u skladu s raznim financijskim i poreznim zakonskim obvezama. Imamo detaljna pravila o internom zadržavanju podataka kojima se određuju različita razdoblja zadržavanja podataka za različite kategorije podataka, ovisno o našim pravnim obvezama i postojanju komercijalne potrebe za zadržavanjem podataka. Nakon isteka razdoblja zadržavanja podataka ti se podaci brišu na siguran način, osim ako nisu potrebni za utvrđivanje, provođenje ili obranu zakonskih potraživanja. Za više podataka u vezi s primjenjivim razdobljima zadržavanja podataka obratite nam se putem kontaktnim podataka navedenih u nastavku.

ZAHTJEVI ZA OSTVARIVANJE PRAVA ISPITANIKA

Pod određenim uvjetima imate pravo zatražiti da ispunimo jedan ili više od sljedećih zahtjeva. Možemo od vas zatražiti dokaz o identitetu ili druge dodatne podatke prije nego takvom zahtjevu udovoljimo.

 • Pravo na pristup i ispravak: Možete zatražiti pojedinosti o podacima koje imamo, primjerak svojih podataka i ispravak pogrešaka u svojim podacima. 
 • Pravo na brisanje („pravo na zaborav”): Imate pravo u određenim okolnostima zatražiti da se vaši podaci izbrišu. U određenim slučajevima možda nećemo moći izbrisati neke vrste podataka, posebno ako imamo zakonsku obvezu zadržavanja tih podataka (npr. u svrhe regulatornog izvještavanja) ili primjerice kada želite da vam nastavimo pružati ponudu a obrada podataka je nužna za pružanje takve ponude.
 • Marketinške komunikacije i dijeljenje s trećim osobama. Pružamo vam priliku da izrazite svoje preferencije u vezi s primanjem naših određenih marketinških poruka i s našim dijeljenjem podataka s pouzdanim partnerima za njihove svrhe izravnog marketinga. Više podataka potražite u odjeljku „Izbori za oglase” u nastavku. 
 • Pravo na prenosivost podataka: Imate pravo u određenim slučajevima primiti svoje podatke u digitalnom obliku ili ih izravno prenijeti drugom voditelju obrade (kada je to tehnički izvedivo).
 • Pravo na prigovor: Imate pravo na prigovor (na temelju svoje pojedinačne situacije) u odnosu na obradu svojih podataka temeljem našim legitimnih interesa, uključujući svrhe izravnog marketinga. 
 • Pravo povlačenja privole: Svoju privolu možete povući u svakom trenutku u odnosu na bilo kakvu obradu podataka koja se temelji na privoli. 

 

 

Sve zahtjeve za korištenje ovih prava procijenit ćemo od slučaja do slučaja. Mogu nastati okolnosti u kojima nismo zakonski obvezani udovoljiti zahtjevu zbog relevantnih izuzetaka navedenih u propisima mjerodavnim za zaštitu podataka. U nekim slučajevima to može značiti da smijemo zadržati vaše podatke čak i ako povučete privolu. Za korištenje svojih prava ili za obraćanje našem službeniku za zaštitu podataka pošaljite zahtjev putem Portala za zahtjeve za prava pojedinca

 

KOLAČIĆI I DRUGI TEHNIČKI PODACI

Kada posjetite naše digitalne usluge, mi, treće osobe pružatelji usluga i partneri možemo upotrijebiti „kolačiće” ili slične tehnologije, kao što su pikseli i SDK-ovi za (i) pružanje, razvoj, održavanje, personalizaciju, zaštitu i poboljšavanje naših digitalnih usluga i njihova sadržaja, (ii) izvođenje analitičkih radnji, uključujući analizu i izvještavanje o upotrebi i izvedbi naših digitalnih usluga i oglasa prikazanih na ili u njima, (iii) zaštitu od prevara i drugih nezakonitih aktivnosti, njihovo prepoznavanje i sprječavanje, (iv) izradu skupnih podataka o grupama ili kategorijama korisnika (uključujući publike oglasa), i (v) dostavljanje, ciljanje, pružanje, stavljanje na tržište ili personalizaciju oglasa u vezi s našim ponudama ili ponudama naših klijenata i partnera (uključujući ograničavanje učestalosti prikazivanja oglasa) za nas, naše partnere i treće osobe pružatelje usluga. 

 

Opis kolačića

 

1. Potrebni kolačići

Ti su kolačići potrebni za omogućivanje ključnih funkcionalnosti web-lokacije

 

Strogo potrebni kolačići ili slične tehnologije: Oni su nužni kako biste se mogli kretati našim digitalnim uslugama i služiti se njihovim značajkama, kao što je pristupanje sigurnim dijelovima. Ako onemogućite te kolačiće, neke ili sve značajke digitalnih usluga možda neće raditi.

 

2. Kolačići učinkovitosti

Ti nam kolačići omogućuju analizu upotrebe digitalnih usluga kako bismo izmjerili i poboljšali njezinu izvedbu

 

Kolačići učinkovitosti ili slične tehnologije: Tim se kolačićima prikupljaju podaci o načinu upotrebe naših digitalnih usluga kako bismo mogli analizirati promet, razumjeti interakcije korisnika i poboljšati relevantne digitalne usluge. Naše e-poruke i bilteni mogu sadržavati „web piksel” putem kojega ćemo znati jeste li imali interakciju s poslanim materijalom. Za igre navedene tehnologije prikupljaju podatke o vašem načinu igranja, uključujući postignuća, upotrebu značajki i druge aktivnosti unutar igre. Možemo se služiti trećim osobama pružateljima usluga kao što je Google Analytics u tu svrhu, a koji se služe vlastitim kolačićima ili sličnim tehnologijama. Više podataka možete pronaći na vezi na resurs o upotrebi kolačića usluge Google Analytics: https://tools.google.com/dlpage/gaoptout?hl=en

 

3. Kolačići funkcionalnosti

 

Kolačići funkcionalnosti ili slične tehnologije: Putem tih kolačića naše digitalne usluge pamte vaše izbore (poput korisničkog imena ili regije lokacije) i pružaju poboljšane, osobnije značajke, uključujući personalizirani sadržaj. Mogu se upotrijebiti i za pružanje digitalnih usluga koje zatražite, poput gledanja videozapisa ili komentiranja bloga.

 

4. Oglašivački kolačići

Tim se kolačićima služe oglašivačka društva za posluživanje oglasa koji su relevantni za vaše interese

 

Kolačići društvenih mreža ili slične tehnologije: Ti se kolačići upotrebljavaju kada podijelite podatke putem tipke za dijeljenje na društvenim mrežama ili tipke „sviđa mi se” putem naših digitalnih usluga, ili kada povežete svoj račun ili ostvarite interakciju s našim sadržajem na ili putem web-lokacija društvenih mreža kao što su Facebook ili Twitter. Web-lokacija društvene mreže zabilježit će vašu aktivnost i ti će se podaci povezati s aktivnostima ciljanja/oglašavanja, uključujući stvaranje prilagođenih publika.

 

Oglašivački kolačići ili slične tehnologije: U nekim našim digitalnim uslugama može se upotrijebiti oglašivačka mreža treće osobe, ili AT&T društvo ili WarnerMedia društvo za pružanje ciljanog oglašavanja. Oni bi mogli imati mogućnost ograničavanja broja prikaza oglasa i praćenja vašeg pregledavanja ili upotrebe na našim digitalnim uslugama i web-lokacijama društvenih mreža. 

 

Upravljanje kolačićima i drugim tehnologijama. Za digitalne usluge u određenim sudskim nadležnostima, uključujući EGP, možete saznati više podataka o našoj upotrebi kolačića i drugih tehnologija te pružiti ili povući privole, ili postaviti postavke svojih kolačića i u nekim slučajevima prigovoriti na svrhe legitimnih interesa za obradu svojih osobnih podataka klikom na Upravljanje kolačićima+ ili prilagodbom postavki kolačića na drugi način. Tim postavkama možete pristupiti na određenoj web-lokaciji ili aplikaciji u bilo kojem trenutku putem veze „Upravljanje kolačićima+” ili slične veze koja se nalazi na web-lokacijama ili u postavkama aplikacije. Možete upotrijebiti i postavke svoje aplikacije/preglednika za postavljanje postavki kolačića.

 

Za mnoge digitalne usluge u EGP-u WarnerMedia sudjeluje u programu IAB Europe Transparency & Consent Framework, koji je detaljnije opisan na weblokaciji IAB-a, i usklađen je sa specifikacijama i pravilima na primjenjivim web-lokacijama i aplikacijama. OneTrust upravlja platformom za upravljanje privolama s identifikacijskim brojem 28.

 

Marketinške komunikacije. Pružamo vam priliku da izrazite svoje preferencije u vezi s primanjem naših određenih marketinških poruka. Ako želite ažurirati te preferencije, možete (i) prijaviti se na račun koji ste izradili i prilagoditi svoje postavke (kada je ta značajka dostupna) ili (ii) poslati zahtjev putem Portala za zahtjeve za prava pojedinca. Možete i slijediti upute za „otkazivanje pretplate” koje se nalaze u svakoj marketinškoj e-poruci koju primite. 

 

Izbori za oglase. Samostalno ili u suradnji s povezanim društvima ili trećim osobama možemo prikazivati oglase i prikupljati podatke, pisati izvještaje, mjeriti odgovore na oglase i analizirati podatke digitalnih usluga i web-lokacija trećih strana na internetu i u aplikacijama tijekom vremena. Mi, naša povezana društva ili treće osobe upotrebljavamo kolačiće, web-pratilice, piksele, SDK-ove ili slične tehnologije za izvođenje tih aktivnosti. Njima se pribavljaju podaci o aplikacijama kojima se koristite, web-lokacijama koje posjetite, kao i drugi podaci s vaših uređaja i preglednika te web-lokacija, usluga i aplikacija tijekom vremena, kako bi se prikazivali oglasi relevantniji za vaše interese na našim digitalnim uslugama i izvan njih i na svim vašim uređajima i preglednicima. Takvo oglašavanje naziva se „oglašavanjem na temelju interesa”. Mi, naša povezana društva ili treće osobe također možemo upotrijebiti te podatke za povezivanje vaših različitih preglednika i uređaja zajedno u svrhe oglašavanja na temelju interesa i u druge svrhe poput istraživanja, analitike, internih radnji, sprječavanja prevare i poboljšavanja iskustva korisnika.

 

Osim upravljanja svojim preferencijama putem naše platforme za upravljanje privolama, više podataka o oglašavanju na temelju interesa na stolnom računalu ili mobilnom pregledniku i podatke o povlačenju iz takve vrste oglašavanja trećih osoba koje sudjeluju u programima samoregulacije potražite na web-lokaciji Your Online Choices ako se nalazite u EGP-u, koju hostira European Interactive Digital Advertising Alliance (EDAA) i koja se može posjetiti na njihovoj web-lokaciji; ako se nalazite u Argentini, na web-lokaciji Alianza de Publicidad Digital de Argentina (APDA); ako ste u Kanadi, na web-lokaciji Digital Advertising Alliance of Canada (DAAC) i ako ste u SAD-u, na web-lokaciji Digital Advertising Alliance of the US (DAA). Kako biste saznali više o oglašavanju na temelju interesa u mobilnim aplikacijama i povukli se iz takve vrste oglašavanja trećih osoba koje su uključene u alat AppChoices organizacije DAA, posjetite vezu na Ad choice i preuzmite verziju alata AppChoices za vlastiti uređaj. Imajte na umu da će se svaki izbor o povlačenju iz takvih programa koji donesete primjenjivati na oglašavanje na temelju interesa trećih osoba, ali i dalje će se smjeti prikupljati podaci u ostale svrhe, uključujući istraživanje, analizu i interne djelatnosti. Stoga možete i dalje primati oglase, ali će ti oglasi biti manje relevantni za vaše interese.

 

Važna napomene o povlačenjima iz internetskih preglednika povezanima s kolačićima (kao što su povlačenja kojima se služe EDAA, APDA i DAAC):

 

 

 • Blokirani kolačići: Kolačić povlačenja možda neće raditi ako je vaš preglednik konfiguriran da blokira kolačiće trećih osoba.
 • Brisanje ili zaštita povlačenja: Ako izbrišete svoje kolačiće, morat ćete se ponovno povući. Postoje dodaci preglednika kojima se zadržavaju kolačići povlačenja. 
 • Samo ovaj preglednik: Povlačenje se primjenjuje samo na profil preglednika u kojem ga postavite. Na primjer, ako postavite povlačenje tijekom upotrebe Firefoxa, a zatim upotrijebite Chrome, povlačenje neće biti aktivno u Chromeu. Za povlačenje u Chromeu morat ćete ponoviti postupak povlačenja. To se događa jer različiti preglednici ili profili preglednika ne mogu čitati kolačiće međusobno.

 

Povlačenjem se ne blokiraju i ne brišu kolačići: Povlačenjem se ne sprječava ni upotreba kolačića ili drugih tehnologija u svrhe osim odabira oglasa na temelju vaših interesa koji se procjenjuju prema vašem ponašanju na internetu. Ako se povučete, podaci o vašim aktivnostima internetskog pregledavanja i dalje se mogu prikupljati i vi ćete i dalje vidjeti oglase. Oglasi se mogu odabrati na primjer na temelju sadržaja web-lokacije na kojoj se prikazuju. Ako želite potpuno blokirati ili izbrisati kolačiće, za to upotrijebite postavke internetskog preglednika.

 

Možete imati više opcija ovisno o mobilnom uređaju i operativnom sustavu. Na primjer, većina operativnih sustava uređaja (npr., iOS za Apple telefone, Android za Android uređaje i Windows za Microsoft uređaje) ima vlastite upute za ograničavanje ili sprječavanje prikaza prilagođenih oglasa unutar aplikacija. Možete pregledati prateće materijale i/ili postavke privatnosti za povezane operativne sustave kako biste naučili više o tim značajkama i kako se one primjenjuju na prilagođene oglase unutar aplikacija.

 

Precizni podaci o lokaciji. Kako biste omogućili ili onemogućili prikupljanje preciznih podataka o lokaciji s vašeg mobilnog uređaja putem naših mobilnih aplikacija, možete pristupiti postavkama mobilnog uređaja i ograničiti takvo prikupljanje. Možete ograničiti i prikupljanje preciznih podataka o lokaciji s web-lokacija putem postavki preglednika.

MEĐUNARODNI PRIJENOSI

Mi poslujemo globalno i za neke postupke pri kojima upotrebljavamo vaše podatke trebat ćemo pohraniti ili obraditi vaše podatke u državama izvan države u kojoj se nalazite, uključujući države u kojima razina pravne zaštite vaših podataka može biti drugačija i u kojima imate manje prava u odnosu na svoje podatke. Osobito, vaši se podaci mogu prenijeti i obraditi u Sjedinjenim Američkim Državama, gdje se nalaze neki od naših sustava. 

 

U našoj Tablici povezanih društava potražite primjere država u koje bi se vaši podaci mogli prenijeti. 

 

Međutim, kad prenesemo vaše podatke izvan države ili regije kao što je Europski gospodarski prostor, obavezno ćemo poduzeti korake potrebne za usklađenost s primjenjivim propisima. Zato ćemo, kada je to potrebno, osigurati primjenu prikladnih zaštitnih mjera upotrebom prikladnih ugovornih mehanizama, kao što su Standardne ugovorne klauzule EU-a, ili se osloniti na pružatelje usluga koji sudjeluju u odobrenom mehanizmu za međunarodni prijenos podataka, uključujući tu usvajanje Obvezujućih korporativnih pravila. Za više informacija o dokumentima kojima se služimo kako bi zaštitili vaše podatke koji se prenose izvan vaše države ili regije pošaljite zahtjev putem Portala za zahtjeve za prava pojedinca

OBAVIJESTI U VEZI S AŽURIRANJIMA

Povremeno možemo ažurirati ova Pravila o privatnosti za korisnike. Obavijestit ćemo vas o svim značajnim promjenama objavljivanjem obavijesti na našim web-lokacijama. Preporučujemo da redovito provjeravate ova pravila i vidite jeste li upoznati s novostima.

KAKO NAM SE OBRATITI

Ako imate ikakva pitanja o ovim Pravilima o privatnosti za korisnike, možete se obratiti nama i našem službeniku za zaštitu podataka na wmprivacy@warnermediagroup.com.

PRITUŽBE

Ako niste zadovoljni kako smo obradili vaš upit, prvo nam se obratite na wmprivacy@warnermediagroup.com. Ako i dalje niste zadovoljni s odgovorom, možda imate pravo žalbe vašem lokalnom tijelu za zaštitu podataka. Obratite nam se na at wmprivacy@warnermediagroup.com i saznajte kako im se javiti.